Trends in webdesign

Webdesign staat nooit stil: er zijn altijd nieuwigheden en ontwikkelingen die om de hoek komen kijken en waar je als marketingbedrijf niet in kunt achterblijven. Blijven vernieuwen is key om je interactie en conversie te blijven behouden of te verhogen. Bij Boost Creators doen we niets anders: wij houden alle designtrends in de gaten en spelen hierop in. Zo zijn er een aantal zaken die we voor de maatwerk websites van onze klanten ook graag gebruiken. Lees verder!

Page Experience System

Het Page Experience-systeem is gemaakt op basis van het feit dat gebruikers de voorkeur geven aan websites met een goede UX (User Expierence). Bij UX-design staat de ervaring van de eindgebruiker centraal. De gebruiker van je website of webshop in dit geval.
Maar hoe maakt je dan een website met een goede gebruikservaring? Het belangrijkste om rekening mee te houden is de paginasnelheid, mobiele responsiviteit, toegankelijkheid en een HTTPS-beveiliging. Over die laatste kunnen we nog verder uitweiden, maar lees hiervoor onze blog Safer Internet! Hierin krijg je meer uitleg over een goede HTTPS-beveiliging en hoe je deze integreert in je website of webshop.

Parallax Scrolling

Parallax Scrolling is heel populair bij websitedesign omdat het design van de website op die manier levendig en interactiever wordt. Om het technisch makkelijk uit te leggen: de achtergrond van een website met Parallax Scrolling beweegt op een andere snelheid dan de voorgrond. Zo komt er een faux-3D effect tevoorschijn. Bekijk onze eigen Boost Creators website om te ontdekken wat we bedoelen! Onze homepagina is ook opgemaakt met Parallax Scrolling.

Met Parallax scrolling kun je je creativiteit helemaal ontplooien: het creëert meer interactiviteit voor de bezoekers van je website of webshop waardoor ze geneigd zijn om verder te scrollen en te klikken doorheen je site. Dat verhoogt natuurlijk ook de conversie.

Full page headers

In een full page header plaats je belangrijke tekst of call-to-actionknoppen aan de linkerkant van de header en mooie en aantrekkelijke afbeeldingen aan de rechterkant. Het is bewezen dat, bij het binnenkomen van je website, bezoekers de meeste aandacht besteden aan de linker bovenkant van je webpagina. Zorg daarom dat daar de belangrijkste informatie staat om je bezoekers vast te houden!

Animaties met mouseover

Om een website nog interactiever te maken, kun je ervoor kiezen om animaties toe te voegen met een mouseover. Dat wil zeggen dat, wanneer je met je muis over de animatie gaat, deze begint met bewegen of stopt. Op onze homepage zie je dit ook terug bij de bewegende onderdeeltjes van onze diensten. Je merkt meteen dat de website een stuk interactiever wordt.

Ben je op zoek naar een website die UX-friendly gebouwd wordt volgens de laatste trends in webdesign? Kom dan langs bij ons in het gezellige Bergeijk en we kijken samen wat we voor jouw website kunnen betekenen.

Vragen? Neem contact op! 🚀

Een team van creatieve ontwerpers, content creators en technische webbouwers. Samen met jou ontwikkelen we supersterke websites, campagnes en resultaatgerichte middelen om jouw business (online) te boosten!

Vul onderstaand formulier in en binnen 1 dag nemen wij contact met je op!