Waarom long-form content zo belangrijk is op je website

Google én ook andere zoekmachines worden dagelijks overspoeld met massa’s nieuwe content. Probeer daar maar eens tussen te komen met je website. Vroeger was het veel eenvoudiger om lange SEO-content te maken, dat is nu wel anders: nu gebruikt Google de kwaliteit (en de lengte) van content als rankfactor. Lees in deze blog meer over de voordelen van lange teksten!

De voordelen van long-form content op je website

Je zou denken dat lange blogs niet meer gelezen worden in tijden van overload aan prikkels en content. Maar niets is minder waar! Zelfs Google waardeert lange teksten. Let wel: deze moeten kwalitatief in orde zijn om jouw ranking in Google te garanderen. Lange blogs ranken over het algemeen beter dan korte stukken. Google beloont websites die zoekers écht willen helpen met hun vraag, zolang de effectiviteit ervan niet in het gedrang komt.

Daarnaast zorgen lange teksten op jouw website voor een hogere conversie. Echt?! Ja! Langere blogposts worden als waardevol beschouwd waardoor de conversion rate de hoogte in schiet. Conversion rate is het gemiddeld aantal bezoekers dat overgaat tot een aankoop op je website. Ook verlaagt het de bounce rate op je website. De bounce rate is het percentage bezoekers dat jouw website bezoekt en vertrekt zonder een tweede pagina te openen.

Om bovenstaande te garanderen, zijn er enkele tips om long-form content goed op te maken. Zorg ervoor dat je beschrijvende tussenkopjes toevoegt: deze beschrijven wat er in de alinea gaat komen. Lezers scannen toch altijd eerst je volledige pagina, titels en tussentitels moeten dus echt aanspreken en opvallen. Voorzie naast tussenkopjes ook dat je pagina is onderverdeeld in overzichtelijke stukken tekst. Dat maakt het lezen toch net iets aangenamer. Bulletpoints zijn ook een mooie meerwaarde.

Hoe garandeer ik long-form content op mijn site?

Content maken voor je website vergt veel tijd. Maar het is wél effectief. Bij Boost Creators zijn wij gespecialiseerd in het creëren van unieke (web)content. Korte teksten, social media posts maar ook blogs en lange content. Als je zelf geen tijd hebt om content te creëren voor jouw website: neem contact op met ons. Jij vraagt, wij schrijven!

Vragen? Neem contact op! 🚀

Een team van creatieve ontwerpers, content creators en technische webbouwers. Samen met jou ontwikkelen we supersterke websites, campagnes en resultaatgerichte middelen om jouw business (online) te boosten!

Vul onderstaand formulier in en binnen 1 dag nemen wij contact met je op!